Här kommer ett urval av evenemang som äger rum i Sydösterbotten den här helgen:

Skördefest i Yttermark

Yttermark ungdomsförening bjuder in till den årliga skördefesten på lördag. Det blir bland annat matservering, traktorpulling och marknad. För familjens yngre medlemmar kommer det finnas kaniner, ponnyridning och hoppborg. Det blir även ett besök av brandbilen och en fotoutställning.

Skördefesten äger rum vid Yttermark ungdomsförenings lokal klockan 11–16 på lördag 21 september.

På fjolårets Skördefest hoppade Teresa Perjus med en käpphäst.

Ståuppkomik i Lappfjärd

Komikerna Magnus Betnér och Alfred Backa tar plats på Lappfjärd ungdomsförenings scen på lördag. Betnér är en av Sveriges mest kända komiker och Backa är Svenskfinlands dito. När komikerna roat färdigt tar en trubadur över underhållningen.

"Standupkväll på lokalin" äger rum 21 september klockan 19 vid Lappfjärd ungdomslokal. Det är 18-års åldersgräns och biljett krävs.

Komikerna Alfred Backa och Magnus Betnér besöker Lappfjärd på lördag.

Folkracetävling i Kristinestad

Kristinestadsnejdens sportbilister ordnar för första gången sedan 2013 en folkracetävling på hemmaplan. Sammanlagt 99 förare är anmälda och kring 50 folkracebilar kommer köra på motorsportbanan.

Folkracetävlingen KRS 375-JM avgörs på lördag 21 september med start klockan 11 vid motorsportbanan invid Gamla Strandvägen i Kristinestad.

Det blir folkracetävling i Kristinestad på lördag. Bilden är från en tävling i Karvia där Jerry Naski, Kimi Pohjonen, Tony Björses, Bengt-Erik Österberg, Kaj Sjögård och Jenny Sjögård deltog.

Stella Polaris firar 80 år

Firandet inleds på fredag med ett seminarium i Frans Henrikson-salen där överstelöjtnant Joakim Paasikivi, tidigare försvarsministrarna Ole Norrback och Stefan Wallin, samt tidigare rektorn Rainer Böling medverkar. Moderator är författaren och cybersäkerhetsexperten Johanna Parikka Altenstedt.

Mitt i stan-huset i Närpes på fredag 20 september klockan 16–18. Kräver anmälan.

På lördag blir det först kransnedläggning vid Stella Polaris-monumentet i Nämpnäs med kaffeservering. Sedan förflyttas firandet till Öjskogsparken där det blir guidning i museet, tal och diskussion med Joakim Paasikivi, Johanna Parikka Altenstedt, Pertti Hänninen och Pekka Visuri. Besökarna får också ta del av flera utställningar. Lördagen avrundas med en jubileumsfest med middag.

Kransnedläggning 21 september klockan 10 i Nämpnäs. Guidning med mera klockan 11–15 i Öjskogsparken och middag som kräver anmälan klockan 18 i Mitt i stan-huset.

På söndag blir det uppvaktning vid hjältegravarna och en högmässa i Närpes kyrka.

Söndag 22 september klockan 11 vid Närpes kyrka.

Joakim Paasikivi deltar när Stella Polaris firar sitt 80-årsjubileum i helgen.

Höstmarknad i Kristinestad

Den traditionsenliga höstmarknaden tar plats i Kristinestad i helgen. I år ordnas den för 240:e gången. På Salutorget och i Rådhusparken säljs bland annat höstens skördar.

Höstmarknaden pågår både lördag 21 september klockan 9–17 och söndag 22 september klockan 10–16 i Kristinestad.

I Kristinestad blir det traditionell höstmarknad på lördag och söndag. Bilden är från samma evenemang i fjol.

Det spökar i Kristinestad

Natalia Kaleva ordnar tre spökvandringar i Kristinestad i helgen. Ett spöksafari vid Carlsro på fredag, en spökvandring som tar dig tillbaka till 1700-talets Kristinestad på lördag och ett spökäventyr för hela familjen också på lördag.

Spöksafari med start klockan 21 på fredag 20 september vid Carlsro. Spökäventyr klockan 18 med start från affärshuset Corner på lördag 21 september och spökvandring med start klockan 20 också från Corner samma lördag. Anmälan krävs.

Natalia Kaleva ordnar bland annat en spöksafari vid Carlsro på fredag.

Regnbågsseminarium i Närpes kyrka

Närpes församling ordnar regnbågsseminarium med rubriken "Att tillhöra en sexuell minoritet" i kyrkan på söndag. Paneldeltagare är före detta biskop Björn Vikström, utflyttade Närpesbon Kajsa Svart, och ordförande för kyrkofullmäktige Håkan Westermark. Moderator är församlingspastor Patrica Strömbäck.

Innan seminariet kommer Björn Vikström även att predika under söndagens gudstjänst. Sedan blir det kaffebjudning innan seminariet drar igång.

Gudstjänst med predikan av Björn Vikström söndag 22 september klockan 12 i Närpes kyrka. Regnbågsseminariet startar klockan 14.

Björn Vikström, tidigare biskop i Borgå stift, är en av dem som deltar i regnbågsseminariet i Närpes kyrka på söndag.