Biomaraton – se de nya filmerna

Flera nya filmer har nyligen haft Finlandspremiär. Biobio Showtime i Närpes bjuder på filmen "Sommartider – Filmen om Gyllene Tider". Filmen följer outsidern Per som via musiken hittar vänner för livet. Tillsammans slår de igenom som bandet Gyllene Tider.

Den som i stället vill känna sig nostalgisk kan se den uppdaterade filmen "Twisters" som är baserad på filmen "Twister" från 1996. Filmen handlar om stormjägare som riskerar sina liv i jakten på ett avancerat vädervarningssystem.

För den som är sugen på en skräckfilm passar "A quiet place day one" utmärkt. I ett samhälle där allt blir tyst är det inte lätt att klara sig. Filmen är en fortsättning på "A quiet place I" och "A quiet place II".

Lättsammare underhållning finns i "Insidan ut 2" som följer den nyblivna tonåringen Jenny och hur känslorna i hjärnan plötsligt får sällskap av nykomlingen Ängslan.

Filmvisning på Biobio Showtime i Närpes.

"Insidan ut 2" visas fredagen den 19 juli klockan 18 och söndagen den 21 juli klockan 16.

"Twisters" visas 19 juli klockan 20 och söndagen den 21 juli klockan 19.

"A quiet place day one" visas lördagen den 20 juli klockan 19.

"Sommartider – Filmen om Gyllene Tider" visas lördagen den 20 juli klockan 21. Visas även på Bio DUX i Kristinestad lördagen den 20 juli klockan 18:00.

På Biobio Showtime kommer det vara mycket folk i rörelse i helgen. Fyra nya filmer visas i olika etapper, bland andra

Övermarkdagarna

Övermarkdagarna ordnas i år 19–21 juli och erbjuder program för hela familjen. Dagarna bjuder på marknad, hoppborg, kaninhoppning, ponnyridning, körning av Mamsellkvarnen, Bässrundon, kyrkogårdsvandring och pubkväll.

Bässrundon ersätter i år Farm Race. Bässrundon är ett gratis motionsjippo för hela familjen med start från sportplan. Anmälan sker på plats och deltagaren får välja att gå, cykla eller springa valfri sträcka (3–5,5 kilometer).

Övermarkdagarna ordnas 19–21 juli kring skolan och lokalen. Noggrannare program hittas på Övermark Byaråds Facebook-sida.

I helg är det åter dags för Övermarkdagarna. Gå på marknad, låt barnen roas av diverse program, spring Bässrundon eller gå kyrkogårdsvandringen. Det och mycket mer erbjuder Övermarkdagarna.

Längtans sånger vid Felénska gården

I Kristinestad ordnas en klassisk sångkonsert vid Felénska gården. Temat för konserten är längtan.

Under konserten spelas så väl verk från Finland som Europa, med kompositörer som Beethoven, Puccini och Merikanto. Det är tenoren Jacob Waselius och pianisten Richard Mitts som står för konserten.

Sångkonsert "Längtans sånger" hålls i Felénska gården, lördag 20 juli klockan 13–14.15. Inträde.

Tenoren Jacob Waselius bjuder in till konsert i Felénska gården tillsammans med pianisten Richards Mitts. Konserten är en klassisk sångskonsert och bjuder bland annat på verk av Beethoven, Pucchin och Merikanto.

Räddningskurs för paddlare

Paddling klassas som en farlig sport på grund av att den utförs i vatten. För att göra sporten säkrare kan paddlaren öva på nödsituationer på en kurs.

Under kursen får deltagarna pröva på kamraträddning, bogsering och självräddning. Kajaker finns att hyra, men deltagarna får även ta med egen.

Räddningskurs för paddlare vid Molpe badstrand lördagen den 20 juli klockan 18–21. Kursavgift. Kursen ordnas av Polkuped och anmälan görs via mejl till info@polkuped.fi

Lär dig om hur du hanterar farliga situationer ute till havs! I molpe ordnas räddningskurs för paddlare där deltagarna får lära sig olika räddningar samt bogsering.

Högsommardans vid Molpe Paviljong

I helg är det dags för årets Högsommardans i Molpe. I paviljongen samsas Tommys och Replay medan Hell on Heals underhåller i Daltons. Evenemanget pågår mellan klockan 21 och 02.

Högsommardans vid Molpe Paviljong, lördagen den 20 juli. Inträde.

Tommys bjuder upp till dans då det vankas Högsommardans vid Molpe Paviljong. På scen spelar även Reaplay medan Hell on heals underhåller i Daltons.

Fisksfest vid Nämpnäs Paviljong

På söndag är det dags för sommarens höjdpunkt, i alla fall om vi frågar Nämpnäs Ungdomsförening. Fiskfesten bjuder på fisksoppa, försäljning av fisk, ansiktsmålning och hoppborg samt musikunderhållning av Magnus Westerlund och Daniella Lindström.

Fiskfest vid Nämpnäs Paviljong söndagen den 21 juli klockan 11–14.

Nämpnäs paviljong slår upp dörrarna för fiskfest på söndag. Fiskförsäljning, fisksoppa, musikunderhållning och ansiktsmålning hör till programmet.