Här kommer ett urval av evenemang som äger rum under helgen:

Höstbasar i Kristinestad

I handelshuset Corner i Kristinestad blir det loppis och försäljning av hantverk och andra produkter på lördag. Det ordnas även en frågerunda för barn i åldern 0–12 år.

Höstbasaren äger rum på lördag 12 oktober klockan 10–15. Barn kan delta i frågerundan klockan 10–14.

I handelshuset Corner ordnas höstbasar på lördag.

Oppsiit i Bengtsgården i Närpes

På lördag blir det höstmys i form av gammaldags uppesittarkväll (en oppsiit) för alla åldrar i Bengtsgården i Öjskogsparken. Det blir handarbete, berättande, musik, dans, sånglekar under avslappnande former. Ta gärna med ett eget handarbetsprojekt. Försäljning av kaffe med tilltugg.

Evenemanget pågår klockan 18–21 på lördag, 12 oktober. Sagor om tomtar och andra väsen på vinden börjar klockan 18.30.

Det blir uppesittarkväll i Bengtsgården i Öjskogsparken på lördag.

Höstloppis i Korsnäs

På lokalen i Korsnäs blir det loppis i helgen. På fredagskvällen får försäljarna förbereda och på lördag och söndag är loppiset öppet för shoppingsugna.

Loppis i lokalen i Korsnäs lördag 12 oktober, klockan 9–14 och söndag 13 oktober klockan 12–17.

Det bjuds in till loppis i Korsnäs ungdoms- och byaföreningslokal i helgen.

Lappfjärd-Härkmeri Röda Kors firar 60 år

På söndag eftermiddag blir det öppet hus på avdelningens mötesplats i Lappfjärd mitt emot Nybroparken. Det kommer att firas med musikuppträdanden, historik, information om avdelningens nuvarande verksamhet samt kaffeservering och samvaro. Till kaffet serveras ukrainska bakverk.

60-årsjubileet firas på söndag 13 oktober på eftermiddagen.

60 år

firar Lappfjärd-Härkmeri Röda Kors


Se på bio

Dokumentärsdramat "The Apprentice" har Finlandspremiär på fredag och visas då också på Biobio Showtime i Närpes. Filmen skildrar berättelsen om hur en ung Donald Trump startade sin fastighetsverksamhet i 1970- och 80-talets New York med hjälp av den ökände advokaten Roy Cohn.

Filmen visas på Biobio Showtime hela helgen. Den första visningen är på fredag, 11 oktober klockan 19. Fler tider och information om åldersgränser med mera hittas på biosalongens hemsida.

På Bio Dux i Kristinestad visas filmerna "Joker: Folie à Deux", "Perhoset", "Den sista resan", "Hevimpi reissu", "Mielensäpahoittajan rakkaustarina", "Niko ja myrskyporojen arvoitus", "The Girl with the Needle" och "Den vilda roboten".

Mer information om visningstider och åldersgränser med mera hittas på biosalongens hemsida.

Filmen

Lyssna på en bok eller podd

När höstmörkret infinner sig utanför fönstret kanske en ljudbok eller podd kan locka. Vi kan tipsa om Bonnier News egna poddar, såsom "Handen på hjärtat". Programledaren Jeanette Östman för vidare lyssnarnas frågor till experter. Det kan handla om allt från sex, relationer, föräldraskap eller existentiella frågor.

I podden "Pappalandia" diskuterar småbarnsföräldrarna Johannes Björkqvist, Jonny Huggare Smeds och Tomas Esselström de stunder när livet går som på räls, men även de stunder då allt är kaotiskt och det är minus på sömnkontot.

Jonny Huggare Smeds, Tomas Esselström och Johannes Björkqvist diskuterar vardagen som småbarnsföräldrar i podden

Är böcker mer din melodi? Lars Keplers senaste verk "Sömngångaren" ligger för tillfället på flera topplistor. Boken är den tionde i ordningen i serien om kriminalkommissarie Joona Linna.

Visste du att det även finns barnböcker i ljudboksformat? Bland populära serier på en tjänst för ljudböcker hittar vi bland annat serien "Dinosauriegänget" av Lars Maehle. Böckerna handlar om de bästa vännerna Rasmus Rex och Tim Troodon som ger sig ut på stora och små äventyr fulla med spänning och humor. För tillfället finns sex böcker i serien och två böcker till släpps i november.