ABBAs internationella karriär tog fart som en raket vid Eurovision Song Contest i Brighton, England, år 1974, där den svenska gruppen vann musiktävlingen med låten "Waterloo". Under de följande decennierna släppte ABBA en rad världskänd hits som gjorde gruppen till en av de mest populära och kända genom tiderna. Gruppen, känd för hits som "SOS", "Mamma Mia", "Dancing Queen", "Money Money Money" och "Knowing Me, Knowing You", är det näst bäst säljande popbandet i världen, efter The Beatles.

THE SHOW – A Tribute to ABBA, som har uppträtt för över 2 miljoner människor på fem kontinenter, har förberett en speciell jubileumsföreställning till ABBAs 50-årsjubileum, som innehåller alla ABBAs största hits. THE SHOW – Tribute to ABBA 50 Years Celebration 1974–2024 är en livekonsert som tar publiken med på en resa genom hela ABBAs historia. Resan börjar med ABBAs Eurovision-seger och slutar år 1982, då gruppen avslutade sin karriär.

I centrum för THE SHOW står de svenska sångerskorna Katja Nord och Camilla Dahlin, som inte bara ser ut som sina förebilder Frida och Agnetha, utan även låter som dem. Katja Nord och Camilla Dahlin har varit med i det ambitiösa projektet från dess början. De kom med i showen år 2001, efter att de vunnit en populär svensk talangtävling med sina ABBA-covers.

Musiken i ABBA-showen framförs av det svenska bandet Waterloo, och för jubileumsåret har original-ABBA-musikern Lasse Johnsson (gitarr) anslutit sig till bandet. Johnson spelar på ABBAs senaste album "Voyage", och han har även arbetat med två ABBA-musikaler (Chess och Mamma Mia) tillsammans med Björn och Benny. Musiken lyfts till nya höjder med den uppskattade London Symphonic Rock Orchestra och den brittiska dirigenten Matthew Freeman. Freeman har tidigare uppträtt med bland andra Elvis Costello, Robbie Williams och Sir Cliff Richard.

THE SHOW – A Tribute to ABBA-turnén visas förutom i Finland även i bland annat Sverige, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Tyskland, Schweiz, Belgien och Brasilien.

THE SHOW – Tribute to ABBA 50 Years Celebration lördagen den 19 oktober 2024 kl. 19.00, Vasa Elektriska Arena. Biljetter på lippu.fi.