Vid 11-tiden på onsdag förmiddag har Anders Hallberg redan avverkat dagens första 15 kilometer. Han har övernattat i Norrnäs och sprungit in till Näsby.

Det är bara en mycket liten del av Hallbergs resa. Han startade i Vasa i måndags och målet är att springa längs med västkusten till Åbo, via Åland en sväng och sen vidare på svenska sidan upp till hans hemort Gävle.

– Det blir 35 mil i Finland, 3 på Åland och 14 mil i Sverige, räknar han upp.

För den som undrar hur långt det är i kilometer, är det bara att lägga till en nolla efter siffrorna.

– Jag har tävlat i löpning i trettio år. Först på tävlingsbanor och i skog i många år, sen blev det mellan städer och nu mellan länder.

Anders Hallberg samlar in pengar till Cancerfonden genom sin löpning, insamlingen heter Löpning för livet.

Hallberg förklarar att han på det här sättet förenar nytta med nöje. Det är nämligen inte bara en motionsrunda storlek större Hallberg är ute på. Löpningen har ett viktigt syfte. Genom den samlar han in pengar till Cancerfonden i Sverige.

– Jag började tänka på döden tidigt. Min pappa var alkoholist och led av psykisk ohälsa och dog tidigt. Sedan miste jag två kollegor till cancer. Den här gången springer jag för min mor som levt ett väldigt tufft liv och nu fått diagnosen blodcancer.

Och det är inte första gången han springer till förmån för cancerforskning.

– Jag startade insamlingen för några år sedan. Jag har sprungit från Oslo till Gävle, från Köpenhamn till Stockholm och från Åre till Gävle.

"Jag började tänka på döden tidigt. Min pappa var alkoholist och dog ung. Min mor har fått diagnosen blodcancer."

I ett fack i vagnen förvarar Anders Hallberg sin karta och ett block han skriver i varje dag. På lockets insida har personer han mött på vägen skrivit hälsningar.

Efter löprutten i Finland har Hallberg alltså täckt in hela Norden och alla väderstreck. Med sig på resan har han en kärra med förnödenheter.

– Det är en kompis som byggt om en barnvagn åt mig, säger han och visar att det finns tre fack.

I vagnen har han allt han kan behöva under sin färd som till exempel kläder, karta, tält och sovsäck.

– Hittills har jag fått sova i en stuga i Molpe och hos ett fantastiskt gästvänligt par i Norrnäs. Jag frågar mig fram när det är ostadigt väder och tältar när det är fint.

Nästa stopp på Hallbergs löptur genom Finland är Kristinestad där han planerar övernatta för sedan springa vidare på torsdagen.

– Alla är så vänliga och tjänstvilliga och det är så vackert här. Så här långt känns kroppen bra men det gäller att vara lyhörd. Jag känner hela tiden efter och gör övningar på kvällarna så att kroppen håller ända till Sverige.

Ser du en löpare som skjuter en sån här vagn framför sig är det troligen Anders Hallberg. På locket har han målat Sveriges och Finlands flagga.