Division 4

ABC–Kaskö IK 8–0 (3–0)

Kikken åkte på sjätte raka förlusten på tisdagskvällen. Med en tunn trupp gästade Kaskölaget ABC på Vasklot i Vasa. Motståndet bestod till stor del av gamla Kraft-, Sporting- och Kasköspelare.

Hemmalaget ABC tog kommandot direkt och i den 12:e minuten fixade Jim Mattila, som har många säsonger i Sporting Kristina bakom sig, in 1–0, hans första av två mål under kvällen.

I paus stod siffrorna 3–0 till ABC på resultattavlan. De växte ytterligare i den andra halvleken.

I ABC:s spelartrupp fanns många spelare med förflutet i de sydösterbottniska lagen. Willy Öhman, Torbjörn Rosenback, Jim Mattfolk, Richard Lövholm, Mikael Johansson, Alex Mäkiharju, Johan Hannus har alla spelat många hemmamatcher i regionen.

Förutom dem fanns även Sebastian Vikström och Micke Karlsson, som spelade i Finlands cup för Sporting, med i matchtruppen.

Slutresultatet skrevs 8–0 och Kikken fick åka hem med noll poäng.

Två matcher återstår av säsongen för Kikken. Den sista hemmamatchen spelas fredagen den 13 september. Då gästas de av nästjumbon i tabellen VPS j.

Division 5

Töjby FC–Malax IF 2–4 (1–2)

Sista hemmamatchen och ett derby mot Malax IF stod på schemat för Töjbyspelarna på onsdagskvällen.

Gästerna från Malax gick tidigt upp i ledning. I den 14:e minuten stod Sebastian Qvist för 0–1 och två minuter senare skrev Isak Söderback om siffrorna till 0–2.

Töjby reducerade när dryga halvtimmen hade spelats. Tony Malm tog hand om en straff och gjorde sitt första av två mål för kvällen.

I början av andra utökade Malax sin ledning. Anthony Häggblad fixade in 1–3 i den 58:e minuten. Han stod även för 1–4 med knappt tio minuter kvar på klockan.

Hemmalaget snyggade till siffrorna till 2–4 i slutskedet. Igen genom Tony Malm, som gjorde sitt 21:a mål för säsongen.

I och med vinsten klättrar Malax upp som ny serieledare när en omgång återstår. De har dock en match mer spelad än serietvåan Karhu. Töjby hittas som tabellfemma.

Töjbylaget avslutar fotbollssäsongen lördag den 14 september med en bortamatch. Då gästar de KyVo i Tervajoki.

Division 6 övre slutserien

Korsnäs Academy–SJK-j Apollo 6–2 (3–1)

I fredags gästades Korsnäs Academy av SJK-j Apollo i den övre slutserien i division 6.

Academy började bra och pangade in matchens tre första mål. Målskyttar i den första halvleken var Chaaban Mohamad, Joel Kisabo och SJK:s Markus Ijas.

Ställningen var 3–1 till hemmalaget efter den första halvleken.

Academy fortsatte att trumma på i andra halvlek. Trots att SJK reducerade tidigt var det Academy som drog ifrån.

Harun Hodzic, Hoang Phi och Kai Nemoto stod för Academys mål i andra halvlek. Slutresultatet skrevs 6–2.

SiSu II–Korsnäs Academy 3–3 (1–1)

Efter fredagens hemmamatch väntade en bortamatch för Academy på måndagskvällen. Matchen spelades i Seinäjoki och SiSu stod för motståndet.

Målmässigt var det ett jämnt möte mellan lagen. Efter att 45 minuter hade spelats stod ställningen 1–1. Målskytt för Korsnäslaget var Kai Nemoto.

Serhii Chebotarov förde Academy upp i ledning i den 71:a minuten, en ledning som laget höll i drygt 10 minuter.

SiSu både kvitterade och gick upp i ledning. I den 83:e minuten blev det 2–2 och två minuter senare fixades ledningsmålet 3–2 för hemmalaget.

Men i den 88:e minuten kom matchens sista mål, en kvittering från Academy.

Amir Mahdi Mohammadi fixade in 3–3 och matchen slutade oavgjort.

En match återstår av slutserien för Academy. Den spelas lördagen den 14 september på Korsnäs Arena. I tabellen ligger Academy just nu på en tredje plats och de två bästa lagen blir först tillfrågade om de vill stiga till divison 5.

Division 6 nedre slutserien

Korsnäs BK–HyMy 2–2 (0–1)

På tisdagskvällen spelade KBK och HyMy mot varandra på Korsnäs Arena, en match som slutade oavgjort.

Gästerna drog på sig ett tidigt rött kort, redan i den tredje minuten tvåingades HyMys målvakt gå och ställa sig i duschen. Det resulterade i att de fick spela 87 minuter med en spelare färre.

Men det var ändå HyMy som skrev in sig först i målprotokollet. Strax innan halvtid gick de upp i en 0–1-ledning.

Efter halvtidsvilan fick KBK igång målskyttet. I den 56:e minuten kvitterade Thomas Ramstedt och två minuter senare förde Isak Lindholm KBK upp i ledning.

Men gästerna från Nurmo kom tillbaka och kvitterade till 2–2 när sju minuter av ordinarie matchtid återstod. Det blev inga fler mål i matchen och båda lagen fick en poäng med sig.

Korsnäs BK har en match kvar att spela den här säsongen. Lördag den 14 september avslutar de med att möta IK II på hemmaplan.