Frank Ådahl har länge jobbat som musiker, artist, låtskrivare och producent i den svenska och internationella musikbranschen. Den svenska melodifestivalen vann han och gruppen Edin Ådahl med sången "Som en vind” 1990.

Han har också jobbat med många av Sveriges största artister, som Marie Fredriksson, Carola, Titiyo, Mats Ronander, Mikael Rickfors med flera.

Men framförallt är hans mamma från Pörtom, och pappa från Kronoby så det finns minsann en stark österbottnisk koppling.

I en intervju för Vasabladet berättar han bland annat om när familjen flyttade till Sverige, då var han bara ett år.

På senare år har bröderna Frank och Simon Ådahl upplevt en nytändning och har gett ut flera nya produktioner med egna sånger. De är också skivaktuella för tillfället.

På lördag gör Frank Ådahl en konsert i Närpes. Konserten hålls i Frans Henrikson-salen och börjar klockan 19.

Med sig på scen har han denna gång Wasamafia, ett band med idel kända österbottniska musiker. Wasamafia består av gitarristen Ben Bergman, med rötterna i Kristinestad, Marcus Söderström på bas, Toni Porthén på trummor, Mikael Svarvar på keyboards och Christine Sten som körar.

Det kan också hända att du känner igen Frank Ådahls röst från filmvärlden. Han har haft roller i flera tecknade filmer, bland annat som rösten till Simba i filmen "Lejonkungen".

Frank Ådahl jobbar också som lärare på Musikmakarna sedan drygt 20 år. Musikmakarna är en låtskrivarutbildning som nått stora nationella och framgångar i popindustrin. Dessutom arbetar Ådahl med utbildning på både Linnéuniversitetet och Umeå Universitet.