Division 4

IF Hoppet–Kaskö IK 6–3 (4–1)

Inför mötet mellan IF Hoppet och Kaskö IK var det tre poäng som skilde lagen åt i tabellen. Men när Kikken gästade Hoppet i Korsholm på onsdagskvällen fick de en mardrömsstart.

Redan i den tredje matchminuten gick hemmalaget upp i ledning. Därefter rasslade bollar in i Kikkens mål. 2–0 kom i den 13:e minuten, 3–0 i den 20:e och 4–0 kom på straff i den 28:e.

Strax innan halvtidsvila reducerade Semsudin Mujkic till 4–1.

I den andra halvleken gjorde båda lagen två mål. Hoppet började igen bättre och utökade ledningen till 5–1 i den 53:e minuten.

Inhopparen Valeri Oleinik fixade in 5–2-reduceringen i den 79:e minuten. Två minuter senare sköt Muhamad Omic in en straff för Kikken, vilket gjorde att det stod 5–3 på resultattavlan. Men i den 84:e minuten fastställde hemmalaget slutresultatet till 6–3.

Kikken har nu förlorat fem matcher på raken och har tre omgångar kvar i division 4.

Nästa tisdag gästar de ABC på Vasklot i Vasa. ABC placerar sig som sjua i tabellen och är obesegrade på sin hemmaplan den här säsongen. Kikken ligger nu nia i tabellen och har tio poäng ner till följande lag.

Division 5

Töjby FC–Karhu 1–5 (0–3)

Serieledarna Karhu från division 5 gästade Töjby FC:s hemmaplan under onsdagen. De visade snabbt varför de är i täten av serien och jagar en plats i nästa års division 4.

Redan i den fjärde minuten gick gästerna upp i ledning och 0–2-målet kom i den 21:a.

När 38 minuter stod på klockan gjorde Karhu 0–3. De fortsatte på samma linje och fixade in 0–4 när 20 minuter hade spelats av andra halvlek.

Ett par minuter senare fick Töjby in ett reduceringsmål. Tony Malm tog hand om en straff och gjorde sitt 19:e mål för säsongen.

Slutresultatet fastställdes till 1–5 direkt efter Malms straff.

Två matcher återstår av fotbollssäsongen för Töjby. Nästa onsdag möter serietvåan Malax IF. Matchen spelas på Töjby fotbollsplan.

Division 6 nedre slutserien

Laihia United FC–Korsnäs BK 2–2 (0–1)

Korsnäs BK spelade sin sjätte raka förlustfria match i den nedre slutserien i division 6. På onsdagen ställdes de mot Laihia United FC på bortaplan.

KBK gick upp i ledning i den 32:a minuten genom Alexander Kansa, halvlekens enda mål.

Hemmalaget skulle komma tillbaka i matchen. Kvitteringen kom i den 74:e minuten och tio minuter senare gick Laihelalaget upp i ledning, 2–1.

Men Korsnäslaget gav sig inte och med en minut kvar på klockan var det KBK:s tur att kvittera. Isak Lindholm fixade fram ett kryss mellan lagen när han stod för 2–2-målet.

KBK avslutar fotbollssäsongen med två hemmamatcher. Den första spelas på tisdag när HyMy kommer på besök.