VM i Öykstock 2024

Fredagen den 2 augusti är det dags för VM i Öykstock. Då tävlar sexpersonerslag mot varandra på Lappfjärds å. Vinnaren koras på sportplanen. Efter prisutdelningen spelar Lasse Eriksson Trio på Lappfjärd UF-lokal.

VM i Öykstock och After Öyk med Lasse Eriksson Trio. Går av stapeln klockan 19 i Lappfjärd fredagen den 2 augusti.

Efter att vinnaren i Öykstock-VM korats står Lasse Eriksson Trio för underhållningen.

Lappfjärdsdagen

På lördag den 3 augusti hålls den årliga Lappfjärdsdagen. Dagen startar med den traditionsenliga fordonsparaden som avgår klockan 10 från finska lågstadieskolans parkering.

Efter paraden bjuder Apan Anders på sång och hålligång, men även flera andra uppträder. En av Europas främsta FMX-förare (freestyle motocross) Sebastian Westberg bjuder också på show.

Hopsis och Project Liv ordnar program för barnen. Till dagen hör även lotteri, försäljning och marthornas klimpsoppa. Kvällen avslutas med lavadans, där Streamline & Jeanette samt Syd & Ekman står för underhållningen.

Lappfjärdsdagen ordnas lördagen den 3 augusti. Program från klockan 10 till 02.

Lappfjärdsdagen inleds traditionsenligt med fordonsparad. Därefter följer uppträdanden och försäljning. För barnen finns Hopsis på plats. Project Liv ordnar miniloppet för barn upp till lågstadieåldern.

Kvarnens dag i Harrström

På Kvarnbacken i Harrström firas Kvarnens dag för första gången på 13 år på lördag. Dagen bjuder på soppservering, musikunderhållning och festtal. Häst och kärra finns även på plats.

De inbjudna gästerna har Harrström-anknytning på olika sätt. Evelina Lindahl står för musik och Ellinor Juth håller festtal.

Kvarnens dag firas på Kvarnbacken i Harrström lördagen den 3 augusti. Program mellan 12 och 15.

För första gången på 13 år firas nu Kvarnens dag i Harrström. Den som vill delta i festligheterna ska bege sig till Kvarnbacken.

Veteranfordonsdag i Tjärlax

I Tjärlax drar det ihop sig till den årliga veteranfordonsdagen. Under dagen ställs gamla fordon och föremål ut. Inne i byagården hålls gammaldags skola med lektioner och utställning. Lokala försäljare är på plats och det blir även tjärbränning.

Veteranfordonsdag i Tjärlax lördagen den 3 augusti klockan 12–16 vid Tjärlax bygård.

Den årliga veteranfordonsdagen i Tjärlax är här igen. Där går det att bekanta sig med gamla fordon, gå på en lektion på gammaldagsvis, se på tjärbränning eller handla med lokala försäljare. På bild syns Tarja Bertell, Rune Bertell och Tor Norrgrann.

Skärgårdsloppis i Fagerö

"Nejdens största megaloppis på Fagerö" beskrivs evenemanget som. Från och med lördag samlas försäljare och kunder till loppis på Fagerö. På området finns det mesta, allt från kläder och böcker till porslin, elektronik och möbler.

Skärgårdsloppis i Fagerö. Öppet både lördag och söndag klockan 12–17.

Årets skärgårdsloppis i Fagerö inleds på lördag.

Skepparklubben rf 60-årsjubileum

Skepparklubben rf 60-årsjubileumNärpes Skepparklubb firar 60-årsjubileum på Gåshällan på lördag 3 augusti. Från klockan 12 och framåt är det öppet hus och servering av laxsoppa. Till jubileumsprogrammet hör festtal, diplomutdelning, Gåshällskampen samt skeppardans till tonerna av Festingarna.

Skepparklubben rf 60-årsjubileum firas lördagen den 3 augusti på Gåshällan. Klockan 12 och framåt.

Närpes Skepparklubb firar sitt 60-årsjubileum på Gåshällan på lördag 3.8.

Film: "Mavka – skogens väktare"

"Mavka" är en ukrainsk-animerad film baserad på en ukrainsk pjäs och ukrainsk mytologi. I filmen får åskådaren följa med djupt in i de ukrainska skogarna där det finns hemligheter som länge varit dolda för människorna.

I skogen bor skogsfolket som skyddar de gamla träden och alla andra levande arter. Mavka utses till skogens väktare och ska skydda skogen från människorna som försöker skövla ner den.

Filmen "Mavka – skogens väktare" visas på Biobio Showtime lördagen den 3.8 klockan 16 samt söndagen den 4.8 klockan 14. Svenskt tal, finsk text.

Filmen visas på Bio Dux lördagen den 3 augusti klockan 16 på svenska. Söndagen den 4 augusti visas filmen på ukrainska både klockan 15 och klockan 17. Filmen har finsk text.

Filmen

Närpes Spelmansgille 50-årsjubileum

Närpes Spelmansgille firar 50 år som aktiv musicerande förening. Festen inleds klockan 18 med festprogram och uppträdanden av spelmansgillen från nejden. Från klockan 19.30 och framåt är det kaffebjudning och dans till tonerna av Närpes Spelmansgille och gästmusikanter.

Närpes Spelmansgille firar 50-årsjubileum i Nämpnäs Paviljong lördagen den 3.8 från klockan 18 och framåt. Inträde.

Den som är sugen på att dansa till folkmusik ska ta sig till Nämpnäs Paviljong på lördag. Närpes Spelmansgille firar 50 år och bjuder upp till dans.

Viskonsert i Carlsros park

Sofie Vanda duo bjuder på viskonsert vid Carlsro på söndag. Sofie Jungarå sjunger till komp av Niklas "Vanda" Norrgrann på gitarr. De bjuder på allt från visor till rockigare låtar. Duon spelar, utöver gitarr, tvärflöjt och munspel.

Konserten innehåller allt från visklassiker av Mats Paulson och Cornelis Vreeswijk till modernare låtar av Melissa Horn och Uno Svenningsson.

Viskonsert Carlsros park, söndagen den 4 augusti klockan 14–15.

I parken vid Carlsro Museum bjuder Sofie Vanda Duo på viskonsert.

Taklax bönehus 100-årsjubileum

Söndagen den 4 augusti firar Taklax bönehus 100 år. En andakt hålls av Guy Kronqvist och Tomas Klemets står för festtalet. Gerbykvartetten och församlingens barnkör uppträder.

I tältet serveras kaffe, tårta och smörgås. Även de som inte deltar i programmet är välkomna till tältet på kaffe.

Taklax bönehus firar 100 år på söndagen den 4 augusti klockan 14.

Taklax bönehus firar 100 år på lördag.