Inled eller avsluta helgen med en ny Marvelfilm

"Deadpool & Wolverine" har premiär 24 juli och visas i sydösterbottniska biosalonger över helgen. Filmen är en uppföljare till Deadpool 2. Huvudrollerna innehas av Ryan Reynolds och Hugh Jackman.

Deadpool & Wolverine visas på kulturhuset Dux i Kristinestad fredagen den 26 juli klockan 20 och söndagen den 28 juli klockan 18.

Filmen visas på Biobio Showtime i Närpes söndagen den 28 juli klockan 19. Filmens språk är engelska men den textas på både svenska och finska.

I såväl Kristinestad som Närpes bjuder biograferna på den nya filmen

Knutdans i Öjskogsparken

Närpes spelmansgille och Närpes folkdanslag ställer till med Knutdans i Öjskogsparken. Har man en fiol att damma av går det bra att åka dit och spela en trudelutt. Eller varför inte gå med i dansen. Även fast man inte har dansat tidigare går det bra att komma med och pröva på!

Knutdans i Öjskogsparken fredagen den 26 juli klockan 18–20.

Damma av folkdräkten eller kom som du är. I Öjskogsparken är alla välkomna att dansa eller spela.

Öppet hus i apoteksmuseet

I Öjskogsparken finns också Finlands näst största apoteksmuseum, Apotekare Källströms apotek. På lördag (27.7) är det öppet hus i museet klockan 13–16.Farmaceuter på plats som berättar och demonstrerar pillertrillande, utställning med gamla läkeväxter som apoteken odlade förr.

Öppet hus i Apotekare Källströms apotek, lördagen den 27 juli klockan 13–16.

Sjusovardagen

Ställ väckarklockan och bege dig till Stadsfjärden i Kristinestad. Från Strandpromenaden kan åskådare se på då årets hedersmedborgare kastas i Stadsfjärden. Notera dock att tidpunkten i år är ändrad, evenemanget börjar klockan 7.50.

Sjusovardagen i Kristinestad vid Stadsfjärden ordnas lördagen den 27 juli klockan 7.50.

Från Strandpromenaden kan åskådare se på då årets hedersmedborgare kastas i Stadsfjärden i Kristinestad. Men i år får personen sova lite längre, eftersom evenemanget börjar 7.50.

Gårdsloppisdag och picknickjazz

I Kaskö blir det livat i helgen. På lördag är det dags för gårdsloppis, adresserna hittas på Visit Kaskös sidor.

Då loppisarna stänger kan besökarna dra vidare till Stadsparken för att avnjuta picknick till jazzmusik. Det är Recado som står för musiken.

Gårdsloppis i Kaskö lördagen den 27 juli klockan 10–16. Picknick med jazzmusik i Kaskö stadspark klockan 16 och framåt.

I helgen ordnas gårdsloppisdagen i Kaskö. Dagen avrundas med picknickjazz i Stadsparken.

Åk ribbåt till Fäliskär

West Coast Rib Charter ordnar utflykt till Fäliskär (Rönnskär). Avfärden går från Hamnvägen 40 i Molpe och utflykten varar omkring fyra timmar. Utrustning fås på plats, enda som krävs av deltagande är medhavd matsäck och anmälan på förhand.

Åk ribbåt till Fäliskär lördagen den 27 juli klockan 11–15. Färden startar från Hamnvägen 40 Molpe. Åldersgräns 12 år.

Hur skulle det vara med en ribbåtstur till Fäliskär i helgen?

Härkmeridagen

Sommarens höjdpunkt för alla Härkmeribor är här och i helgen firas Härkmeridagen. Dagen bjuder på försäljning av soppor samt kaffe och bulla. Roliga aktiviteter för barn och vuxna ordnas och det finns även en maskin- och fordonsutställning att se.

Härkmeridagen lördagen den 27.7 klockan 11–14, firas vid Byviken i Västra Härkmeri.

I Härkmeri drar det ihop sig till Härkmeridagen. Under dagen finns olika soppor till försäljning, det ordnas program för såväl ung som gammal och det finns en maskin- och fordonsutställning att beskåda.

Fiesta à la Syringa

Fira Kristinestads 375-årsjubileum på Villa Syringa med livemusik och gatuteater. Kaféet säljer bakverk och dryck och en ansiktsmålare finns på plats för alla barn. Tillsammans skapar vi gemensam konst.

Fiesta à la Syringa, söndagen den 28 juli klockan 14–16 vid Villa Syringa, Västranändsvägen 20, 64480 Skaftung.

Fira Kristinestads 375-årsjubileum vid Villa Syringa, tidigare Skaftung skola, på söndagen den 28 juli. Livemusik, gatuteater, gemensam konst samt bakverk utlovas.