Skolmusikkåren söker en vikarierande verksamhetsledare för tiden 1 januari till 31 december 2025. Benny Ojala som är skolmusikkårens verksamhetsledare sedan 2018, har begärt tjänstledigt.

De som sökt jobbet är Ralf Nyqvist från Vasa och Jenny Smeds från Åbo. Båda är behöriga för arbetet.


Till verksamhetsledarens uppgift hör att leda Närpes skolmusikkår musikaliskt och administrativt. I dag ingår cirka 130 musicerande barn och 60 drillor i musikkåren.

Verksamhetsledaren arbetar med planering, administration samt leder och ansvarar över övningar och evenemang. Instrumentundervisning kan vid behov också ingå i arbetsuppgifterna. Den som väljs för uppdraget ska även dirigera skolmusikkårens representationsorkester.

Till den administrativa verksamheten hör, förutom en heltidsanställd verksamhetsledare, en deltidsanställd administratör anställd av Närpes stad.

Bakom Närpes skolmusikkår finns även föreningen Närpes Skolmusikkår. Inom verksamheten finns en av föreningen anställd lärarkår som leds av verksamhetsledaren.


Föreningen och Närpes stad söker en person som är ansvarsfull, kreativ, positiv och driftig. Vikarien ska ha musik som yrke, vara intresserad av att arbeta för att utveckla barn och ungas intresse för musicerande och ha erfarenheter inom blåsmusik och dirigering.

Enligt förvaltningsstadgan är behörighetskravet lämplig högskoleutbildning men för vikariatet kan även en icke-formellt behörig person väljas. Vikarien ska ha utmärkta språkkunskaper i svenska, muntligt och skriftligt medan övriga språkkunskaper är en merit. Erfarenhet av ledarskap eller motsvarande uppgifter är också meriterande.

Vikarien väljs av en rekryteringsgrupp med representanter både från staden och föreningen Närpes skolmusikkår. Fritidsdirektör Mona Enlund är den som i slutändan skriver på avtalet.