Snart 250 läsare har svarat på vår enkät om julfirandet och det finns fortfarande tid att fylla i den. Vi låter enkäten vara öppen till början av nästa vecka.

Av de som svarat är det 97 procent som tänker fira jul. De allra flesta, nästan 80 procent, tycker att det är en rolig tid att umgås med nära och kära. 15 procent tycker att det är jobbigt med all stress och oro för om pengarna ska räcka. På den här frågan var det möjligt att välja flera alternativ så om man slår ihop andelarna blir det mer än 100 procent.

En av de saker vi frågade var vad ni kallar gubben i vitt skägg som brukar synas till i jultider. Nästan två tredjedelar föredrar jultomten medan en tredjedel kallar honom julbocken. Julgubben och julbisin, som kanske är vanligare i södra Finland, har fått några ströröster.

Annat vi kan plocka ur enkätsvaren så här halvvägs är att skinka, lutfisk och fisk hör till de rätter som flest inte vill vara utan på julbordet, att drygt 70 procent tar fram julpyntet kring lillajul och att 12 procent besöker kyrkan varje jul.

Vi har också fått många fina berättelser om vilka jultraditioner våra läsare har, men dem återkommer vi till närmare jul.

Om du ännu inte svarat på enkäten hittar du enkäten här.