Sommaren är en tid då många besöker olika evenemang, åker till sommarstugan eller annars reser omkring. Och Kaskö är den plats i Österbotten som procentuellt sett lockar till sig mest folk på sommaren – åtminstone om man går enligt användningen av mobilnätet.

Nätoperatörerna kan se hur folk rör sig genom att titta på förändringar i var mobilnätet används och på sommaren ökar användningen av nätet i många landsbygdskommuner. I Österbotten är det i Kaskö, Kristinestad och Larsmo som den största ökningen sker, och allra mest då i Kaskö.

– När vi tittar på antalet användare i mobilnätet framgår det tydligt att många finländare åker till Österbotten under sommaren. Landskapets somrigaste kommun är Kaskö, där antalet användare av nätet till och med mer än tredubblas i juli, säger Niklas Granholm, Elisas regiondirektör för Österbotten i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet har Elisa förstärkt sitt mobilnät på flera orter i Österbotten under första halvan av 2023, bland annat i Kåtnäs i Närpes och söder om centrum i Kaskö.